site-logo

Klimanın Faydaları Nedir?

7:58 - 4.12.2021
blogImage

Klima, insanların ihtiyacı ve amacına göre bulundukları ortamın sıcaklığını ayarlamaya yarayan, içindeki soğutucu akışkanlar aracılığıyla ortamın fazla nemini alarak taze hava sağlamak için tasarlanmış olan araçlardır.

Klima cihazları, herhangi bir ortamda uygun konfor şartları oluşturmak adına soğutma, ısıtma, nem kontrolü ve havanın değişimi olmak üzere dört temel görevi yerine getirmektedir.

Yeni Proje (35).jpg

Günümüzde pek çok insanın yaşamının önemli bir bölümü kapalı mekanlarda geçmektedir. Bu mekanlar gerek hacim, gerekse barındırdıkları insan sayısı olarak büyük boyutlara ulaşmışlardır. Fuar, konferans, tiyatro, sinema salonlarının, alışveriş merkezlerinin pencereleri açılmayan yüksek binaların v.b. yaşanabilir halde tutulması için klima kullanımı gün geçtikçe önem kazanmıştır.

Öncelikle şu bilimsel bir gerçektir ki; sıcak alanlar, beyin fonksiyonlarını ve bedensel aktivitesini ciddi anlamda düşürür. Klima kullanımında ise yani uygun koşullarda istediğimiz sıcaklığı elde etmek bizi bu dertten kurtarır ve konforlu bir yaşam alanı sağlar.

İş hayatımız, uykumuz ve günlük aktivitelerimiz daha verimli hale gelir.

Klimalı ortamlarda sıcaklıkla üremesi artan bakterilerin oluşumu azalır.

İçerisinde bulunan filtre sayesinde ortam havasını filtreler ve dış ortamdaki polen, toz gibi alerjenlerden kurtulmayı sağlar.

Konutlarda ve küçük işyerlerinde klima kullanımının birçok yararı vardır. Öncelikle klimatize edilmiş ortamlar, iş gücü veriminde artış ve daha sağlıklı bir yaşam sağlar. Bu nedenle yaşam alanınızda klima bir lüks değil, insanca yaşam için bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Klima Sistemleri İkiye Ayrılır

1.Merkezi sistem klimalar

Bu tür klimalar daha çok büyük binaların iklimlendirilmesi için kullanılır. Bir kazan ve radyatörlerden oluşan bir kalorifer tesisatına benzetilebilir. Kazan yerine bir soğutma grubu ve bir klima santrali, radyatörler yerine de havalandırma kanalları/menfezleri ve/veya fancoil v.b. cihazlar bulunmaktadır. Merkezi sistem klimalar, büyük ofis, plaza, alış-veriş merkezi, otel, hastane, sinema, spor salonu vb. büyük binalar ve bazı endüstriyel tesisler için ideal sistemlerdir.

2.Bireysel sistem klimalar

Bireysel sistem klimaları 5 grupta toplayabiliriz:

1.Split tip klimalar

2.Multi Split klimalar

3.Paket tip klimalar

4.Pencere tipi klimalar

5.Portatif tip klimalar

DestekHemen iletişime geçin
Destek

Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?

15:24