site-logo
site-bg

Sıkça Sorulan Sorular


Aradığınız tüm soruların cevaplarını ısınmada konforun ve tasarrufun birleşme noktası Boğaziçi.com.tr'de bulabilirsiniz.
withimage-photo

Kombi alırken öncelikle bu konuda uzman ve yetkili kişilerden destek alınarak ürünün kapasitesi, montaj konum-yeri, yeterli teknik servis hizmeti ve yedek parçaların bulunabilir olmasına, tesisat bağlantılarına, kombiyi kullanan tanıdıklarınızın şikâyet ve övgülerine dikkat edebilirsiniz.

Açık balkonlara, baca duvarlarına, toplu kullanım alanlarına, yatak odalarına, yanıcı maddelerin depolandığı alanlara, merdiven boşlukları ve asansör boşluklarına monte edilmemelidir. Açık balkona monte edilmesi gerekiyorsa, koruyucu kabin ve özel bölme kullanılması koşuluyla yerleştirilmelerinde bir sakınca yoktur.

Doğalgaz proje ve tesisat uygulamaları İl genelindeki gaz dağıtım firmasından yetkili bayiler ve mühendisler tarafından yapılarak gaz dağıtım kuruluşu mühendisi gözetiminde gaz uygunluk belgesi verilmektedir.

Binanızın dış ve iç cephe yalıtımı kontrol edilerek yaptırılmalıdır. Kombiyi kısa sürelerde açıp kapatmak ve bu işlemi defalarca tekrarlamak yerine kısık ayarda sürekli çalıştırmak, daha az yakıt tüketimi sağlayacaktır. Ayrıca radyatör ısıtıcınızı odayı en verimli ısıtacak konuma yerleştirmeniz önünü ve üzerini kapatmamanızda ısı verimini arttıracaktır.

Her yıl kombinizi kullanıma açmadan bir hafta önce kombi filtresi ve petek temizliği yaptırılmalıdır. Periyodik bakım düzenli yapılırsa enerji tasarrufu sağlamış olursunuz.

Kombinin arızalanması; bakımın zamanında yaptırılmaması, yoğun kullanıma bağlı olarak parça aşınmaları, kurulum ve kullanıcı hataları, yetersiz su basıncı, gaz vanası kapalıyken kombinin çalıştırılması, yaz-kış modunun doğru kullanılmıyor olması, elektrik kesintileri, kombi donması ve Hermetik baca sistemine sahip kombilerde tozlanma gibi nedenlerdir.

Doğalgaz tesisatı projelendirme sonrasında ilk olarak vana ve borular için geçiş alanları planlanır. Duvarların delineceği alanlar projeye göre delindikten sonra, daha önce ölçüleri alınan borular ve kelepçeler sabitlenir. Daha sonra eğer doğalgaz enerji sistemi olarak kullanılacaksa, doğalgazı yakmaya yarayan cihazlar yerleştirilir ve son olarak bağlantıların güvenliği test edilir.

Temiz suyun sağlıklı bir şekilde kullanım yerlerine kadar iletilmesini, kirli ve pis suların toplanarak bina dışına çıkartılmasını sağlayan boru ağına sıhhi tesisat denir. Suyun taşınması konusu, insan sağlığı ile doğrudan doğruya ilgili olduğu için temiz su tesisatında kullanılan borular kullanım amacına uygun, su kalitesini etkilemeyen ve korozyona dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır.

Yerden ısıtma, yere döşenen yerden ısıtma borusu ile tüm alana aynı anda ısıveren böylece homojen ısı dağılımını sağlayan bir sistemdir. Konutlarda temiz, konforlu ve ferah bir ortam sağlamanın yanında ekonomik, bakım maiyeti oldukça düşük, hijyenik ve daha sağlıklıdır. Ayrıca tüm zemin kaplamaları ile çalışır.

Radyatörler ısıtma sisteminde cihazlarda kazanılan enerjiyi istenilen ortama ileten elemanlardır. Kombiler tarafından pompalanan sıcak suyun tesisattaki borulardan geçerek peteklere ulaşması ile bulunduğu ortamı ısıtan peteklerdeki su kolon borularından tekrar kombiye geri döner.

Isınımı etkileyen en büyük faktörler boya ve geometrik kısımdır. Daha verimli bir ısı geçişi elde etmek için radyatörlerin yüzey alanları geniş tutulmalıdır. Ayrıca radyatör seçiminde şekil ve kullanılan malzeme de önemlidir.

Isı pompası doğada potansiyel olarak mevcut olan ancak sıcaklığı düşük olduğu için kullanamadığımız enerjiyi, sıcaklığını yükselterek kullanmamızı sağlar. Isı pompası dışarıdaki havadan çektiği ısı enerjisini suya aktarır. Aktardığı bu sıcak suyu tesisat ve radyatörlerin içerisinde dolaştırır. Böylelikle düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama yerlerinde enerji tasarrufu sağlamakla birlikte enerji tüketimi az olduğundan işletme maliyetlerini de düşürerek ömürleri çok uzun olan bu cihazlar alternatif ısı kaynaklarına göre çok daha uzun süre tasarruf sağlıyor.

Isı pompası ürünleri ile mahal ısıtması, mahal soğutması, havuz suyu ısıtma veya soğutması ve kullanım sıcak suyu elde edilmesi için gerekli olan enerjinin %75'ini doğadan, geri kalan %25'ini elektrikten sağlayarak çalışır ve hava koşullarından etkilenmez. Böylelikle ısı pompaları karlı, yağmurlu, güneşli gibi her türlü hava koşulunda kullanılabilir.

Nemin az olması boğaz kuruluğuna, nemin fazla olması ise bunaltıcı sıcağa ve uyku hissine sebep olur. Ayrıca ortamın havası temiz olmalıdır. Toz, duman, polen gibi zararlı etkenlerin kamufle edilmesi ve temiz havayı getirip kirli havayı götürecek bir dolaşıma ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ve bunun gibi ihtiyaçları ise “Klima Sistemleri” karşılamaktadır. Klimaların en önemli dört temel özelliği ısıtma, soğutma, nem kontrolü, havanın değişimi konfor bölgesini oluşturmaktadır.

Klima seçerken ilk olarak ihtiyaç duyulan kapasiteye yani mekanın büyüklüğü, kişi sayısı, yaşanılan bölge gibi etkenlere bakılmalıdır. Sonrasında bütçenize ve kalite standartlarına uygun bir marka belirlemeniz gerekmektedir. Ayrıca cihaz satın aldığınız firmanın yetkili satış ve servis merkezi olduğundan emin olmalılar. Yıllık bakım yaptırmak ve arıza durumlarında muhatap bulmak için yetkili servis hizmeti veren firmalardan cihaz alınmalıdır. Yüksek enerjili harcayan düşük masraflı klima tercihi de bütçenize büyük katkısı olacaktır.

DestekHemen iletişime geçin
Destek

Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?

19:22