site-logo

Radyatör ve Kombi Bakımı Gerekli midir?

7:36 - 4.12.2021
blogImage

Kombi Bakımı Neden Önemli?

Isınma ihtiyacının yanı sıra yaşam alanınızdaki sıcak suyu da sağlayabilen kombilerin bakımı ve temizliği hem sizin güvenliğiniz hem de kombinin daha uzun ömürlü olabilmesi için gereklidir. Kombinizin bakımını düzenli olarak yaptırarak cihazınızda var olan ya da olması muhtemel arızaları erkenden öğrenebilir ve gerekli tamiratı yaptırabilirsiniz.

Kombi bakımı yapılmazsa ne olur? Kombilerin bakımı düzenli yapılmadığı takdirde ne yazık ki gaz kaçağı gibi olası tehditlere açık hale gelebilirsiniz ve bunun yanı sıra kombinizden alacağınız verim düşebilir. Kısacası kombi bakımı hem maddi hem de manevi olarak güvende olmanıza yardımcı olabilir.

Kombi Bakımı Ne zaman ve Nasıl Yapılır?

Kombi bakımında tavsiye edilen bakım süresi yıl da bir kez kombinizi kullanıma açmadan önceki aylar olabilir. Genel olarak kombiyi ekim ve kasım aylarında kullanıma açıyorsanız bakımını da eylül ayında yaptırabilirsiniz. Kombinizin temizliğini evinizde kolaylıkla kendiniz yapabileceğiniz gibi bazı işlemler için yine uzmanlardan yardım almanız gerekebilir. Kombi bakımı sırasında cihazın içerisindeki tozların temizliğinden tesisattaki suyun radyatörlere ulaşma sıcaklığına, kombi elektrik bağlantısından doğal gaz emisyon filtrelerine ve su basıncına kadar pek çok şey kontrol edilir, incelenir. Bu incelemeler ve gerekli uygulamalar, güvenlik açısından sadece uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir. O nedenle herhangi bir uzmanlığınız yoksa kombi bakımı için yetkili servise başvurmanız gerekmektedir.

Radyatör Temizliği Neden Önemli?

Radyatörünüz, borularda dolaşan sıcak su yardımıyla evinizi ısıtır. Bu borularda tıkanıklık oluşturabilecek kirler ise radyatörden alacağınız verimi düşürebilir. Dolayısıyla daha yüksek doğal gaz faturalarıyla karşılaşma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Doğal gaz tasarrufu hem bütçeniz hem de doğayı korumak adına oldukça önemlidir. Ayrıca bu işlemlerin bazılarını evinizde kolaylıkla kendiniz yapabileceğiniz gibi bazı işlemler için yine uzmanlardan yardım almanız gerekebilir.

Radyatör Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Kombi açık olduğunda peteklerin üst bölümü soğuk, alt bölümü sıcaksa bu durum, radyatörlerin havasını almanız gerektiği anlamına geliyor. Öncelikle kombinizin kapalı olduğundan emin olun. Ardından radyatörün yanında bulunan su tahliye vanasını, alt kısmına bir kova koyduktan sonra tornavida yardımıyla açın. Bu sırada vanadan hava ve sıcak su çıkacaktır. Su akmaya başladıktan sonra vanayı yine tornavida ile kapatabilirsiniz. Bu işlem sonrasında kombide belirtilen su basıncı seviyesi 1,5-2 bardan daha düşükse kombiye su ekleyin.

Kombi temizliğinde olduğu gibi radyatör temizliğinde de net bir tarih yok, fakat kış öncesinde bu temizliği yaptırmanız sizin ve peteklerinizin sağlığı için önemlidir.

DestekHemen iletişime geçin
Destek

Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?

21:50